Työnohjaus


Tarjoan kiireetöntä, arvostavaa ja asiakaslähtöistä työnohjausta. 

Yksilöille, työpareille, tiimeille ja eri kokoisille ryhmille.

Askel askeleelta kohti tavoitetta, toiveikkaan turvallisessa ilmapiirissä.

Näkökulmani on voimavaralähtöinen ja ratkaisukeskeinen.

Työnohjauksen mahdollisuudet ennakoivana jaksamisen tukena ovat merkittävät.

Työnohjaus sopii kaikille, jotka haluavat oppia ja kehittyä työssään. 


Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä miten voin olla avuksi

-  ystävällisesti Sanna



Työnohjaus


Työnohjaus on oman työn tutkimista, jäsentämistä ja kehittämistä, dialogin ja reflektion avulla. Se on työhön, työyhteisöön tai omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja läpikäymistä, koulutetun ohjaajan avulla. Tarjoten mahdollisuuksien maaston, mm. vahvistaa toimijuutta, avartaa näkökulmia, kasvattaa motivaatiota ja kirkastaa työnkuvaa. Ohjaus lähtee ohjattavan tarpeista, on kiireetöntä, arvostavaa ja läsnäolevaa. Työnohjaus on oppimisprosessi, matka ja mahdollisuus kehittyä. Ohjaus on luottamuksellista ja avointa. Ratkaisukeskeinen ja voimavaralähtöinen näkökulma ohjauksessa suuntautuu pääosin nykyhetkeen ja tulevaan.

Työnohjaus edistää työhyvinvointia, lisää pystyvyyden tunnetta, tuottavuutta ja työn imua. Antaa mahdollisuuden ammatilliseen kasvuun, työn laadun parantamiseen tai saavutetussa tasossa pysymiseen. Muutostilanteissa tai työpaineiden alla kehitys saattaa pysähtyä, ellei asiaan kiinnitetä huomiota.

Ohjattava itse on oman työnsä asiantuntija. Ohjaaja ohjaa prosessia ja sen vuoksi työnohjaajan ei tarvitse olla ohjattavan työn asiantuntija. 

Työnohjausta voidaan hyödyntää yksilö, työpari, tiimi ja ryhmätyönohjauksena. Työnohjausta käytetään ammatillisen kasvuprosessin tukemiseen niin julkisella, yksityisellä kuin kolmannella sektorilla, työntekijöille, esihenkilöille ja johdossa työtä tekeville. Työyhteisön työnohjaus on hedelmällistä esimerkiksi muutos- ja kehittämistilanteissa. Kriisityönohjaus tukee, jäsentää ja pyrkii palauttamaan edellytykset perustyöhön.  


Pysyvien muutosten ja toimintatapojen kehittäminen vaatii ja ansaitsee aikaa. Työnohjausprosessi kestää tavallisimmin vuodesta muutamiin vuosiin. Ohjauskerrat voivat olla esimerkiksi 2-4 viikon välein, riippuen tarpeista. Useimmiten yksilöohjauksen kesto on 60-90 minuuttia. Tiimi ja ryhmätapaamiset 90-120 minuuttia. Aika ja rytmi sovitaan juuri sinulle ja teille tilanteeseen ja tarpeeseen sopivaksi.


Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä miten voin olla avuksi 

- ystävällisesti Sanna


Lisätietoa työnohjauksesta www.suomentyonohjaajat.fi 


Työhyvinvointi ansaitsee tulla huomioiduksi.